Wat moet je weten over veiligheid bij concerten?

Het spreekt voor de meesten mensen voor zich: je gaat naar een festival of concert en je denkt eigenlijk niet eens over veiligheid na. De vanzelfsprekendheid van die gedachte ontstaat vooral doordat er eigenlijk nooit wat gebeurt. Toch is het wel degelijk goed om hierover serieus na te denken. Er liggen namelijk altijd gevaren op de loer. Hoe groter het concert wat je bezoekt is, hoe meer er fout kan gaan. Dit betekent niet dat je nergens meer naartoe moet gaan of in angst moet leven voor alles. Maar het kan geen kwaad
om wel te zorgen dat je weet wat je kunt doen als er calamiteiten zijn.

In Nederlsafetyand is het gelukkig zo dat de veiligheid over het algemeen prima geregeld is. Daarom moeten we ons ook geen al te grote zorgen maken. Wat je ter voorbereiding en tijdens je bezoek wel kunt doen is zorgen dat je weet waar bijvoorbeeld de nooduitgangen zijn. Zo weet je waar je naartoe moet als je snel een locatie moet verlaten.

Na een aantal voorvallen die recentelijk in de rest van de wereld zijn gebeurd, is de beveiliging bijna overal en voor allerlei soorten evenementen nog maar eens aangescherpt. Dit is alleen maar goed, het draagt uiteindelijk alleen maar bij tot de veiligheid van iedereen. Meestal wordt iedereen bij de ingang gecontroleerd zodat er geen gevaarlijke voorwerpen mee naar binnen kunnen worden genomen.

Het laatste stukje van de verantwoordelijkheid om de veiligheid te waarborgen ligt nog altijd bij jezelf. Door geen rare dingen te doen zal je zeker minder snel iets overkomen. Als de meeste mensen dit doen zal er over het algemeen weinig aan de hand zijn. Wees in ieder geval altijd een beetje op je hoede, zodat je nooit zomaar verrast kan worden. Al moet je deze paraatheid nooit in de weg laten staan van al je plezier natuurlijk!