Tomorrowland: een Belgisch festival met Nederlandse roots

Voor vele muziekliefhebbers is Tomorrowland het festival bij uitstek. Tomorrowland is een Belgisch outdoor dance muziekfestival dat jaarlijks in Boom, een deelgemeente van Antwerpen, georganiseerd wordt. Dit muziekfestival vindt plaats in het kleine België, maar is bij heel wat muziekliefhebbers wereldwijd bijzonder geliefd. Ook heel wat Nederlandse muziekfanaten vinden dit festival ‘the place to be’. Muziekliefhebbers van over de hele wereld proberen al maanden van op voorhand een ticket te bemachtigen voor dit uitzonderlijk grootschalige muziekevenement.

TomorrowlandTomorrowland werd aanvankelijk georganiseerd door het Nederlandse entertainment- en mediabedrijf ID&T in samenwerking met twee Belgische broers, Manu en Michiel Beers. In 2013 kochten deze broers de aandelen van hun voormalige partner op, waardoor ze nu dit festival alleen organiseren. ID&T is echter niet alleen de oprichter van Tomorrowland, ook de festivals Mysteryland en Sensation zijn van hun hand.

Tickets voor Tomorrowland zijn over de hele wereld felbegeerd. Voor veel muziekliefhebbers is het immers een droom ooit eens een editie van dit spectaculaire muziek- en dancefestival mee te maken. Makkelijk is het echter niet om een ticket te bemachtigen. Een recent artikel over dit festival gaf Nederlandse muziekfanaten onlangs enkele gouden tips.

* Pre-registreren
Tomorrowland werkt met pre-registratie. Via mail ontvang je vooraf een code. Zodra de online kaartenverkoop van start gaat, hou je het best deze code bij de hand.

* Een stabiele internetconnectie
Kaarten voor dit muziekevenement kunnen online besteld worden. Zorg er dan ook voor dat je beschikt over een stabiele internetconnectie. Wordt de verbinding om een of andere reden verbroken, kan je immers weer achteraan in de rij terechtkomen.

* Start de computer tijdig op en open zo weinig mogelijk andere programma’s
Als de kaartenverkoop om 17 uur begint, zorg er dan voor dat je al geruime tijd voor de computer zit en controleer of deze goed werkt. Sluit andere programma’s af, zodat je niet kan afgeleid worden tijdens het hele proces om een kaartje te bemachtigen.

* Gebruik de juiste browser
Kies als browser bij voorkeur Chrome of Safari. Internet Explorer is de minst stabiele browser waardoor je de kans op een felbegeerd ticket misschien misloopt.