Tips om optimaal van je volgende concert te kunnen genieten

Het is dan eindelijk zover. Je hebt al maanden naar het moment uitgekeken dat een van je favoriete artiesten of bands naar Nederland komt, en het gaat nu gebeuren. Door er vroeg bij te zijn heb je goede kaartjes, waardoor het bijna niet anders kan dan dat het een zeer geslaagde dag gaat worden. Maar wat kun je nu doen om er zeker van te zijn dat het een echt onvergetelijke ervaring wordt? Hier zijn een paar voorbeelden.

Wees er vroeg bij

Als je de kans hebt wil je natuurlijk zo dicht mogelijk vooraan staan. Zo weet je in ieder geval dat je het goed kunt zien en, misschien nog wel belangrijker, horen. De beste manier om dit te doen is om er gewoon heel vroeg bij te zijn. Zorg dat je al voor de deur staat wanneer er nog bijna niemand is, dan kun je als een van de eersten naar binnen.

Koop goede kaarten

Mocht het concert placoncertatsvinden in een groot gebouw zoals een stadion, dan kun je het soms slechter horen en zien als je ver weg zit. Door staanplaatsen te regelen kun je meestal wel aardig vooraan zien te komen, zelfs al mocht je iets later binnen zijn. Als dit niet lukt zijn zitplaatsen dichtbij het podium natuurlijk ook niet verkeerd. Deze zullen allicht iets duurder zijn maar vaak kom je er al snel achter dat dit het extra geld meer dan waard is.

Maak het jezelf comfortabel

Draag kleding die je fijn vindt en neem niet al te veel spullen mee. Zo kun je er zeker van zijn dat niets je in de weg staat om lekker los te gaan. Het maakt het tevens weer makkelijker je te verplaatsen en dus dichterbij de voorste rij te komen. Het enige wat dan nog rest is om het zelf leuk te maken.