Een Overzicht van Concertideëen in Nederland

Iedereen hier heeft het geluk in een land als Nederland te wonen. De meeste internationale artiesten komen hier graag op bezoek om een optreden weg te geven. Afhankelijk van hun populariteit soms zelfs wel meerdere. De beste DJ’s komen hier vandaan en het land staat daarbij bekend als een van de plekken waar de beste festivals ter wereld worden gegeven. Dit alles heeft een ontzettende aantrekkingskracht op zowel artiesten als bezoekers vanuit de hele wereld. Allemaal lijken ze hier naartoe te komen om de muziek eens in het echt te kunnen ervaren.

PinkpopNederland is tevens de thuisbasis van verschillende prima locaties om concerten en festivals te geven. We hebben in de zomer natuurlijk Pinkpop en Lowlands, wat festivals zijn die buiten gegeven worden. Toch zijn er andere feesten als Sensation die weer binnen in een stadion plaats vinden, maar ook mateloos populair zijn onder bezoekers. Zo wordt er eigenlijk van alles aangeboden op dit gebied. Dat is misschien juist wel wat de muziekindustrie hier zo sterk maakt.

De vele concertgebouwen dragen bij aan het muzikale succes van Nederland. Zo komen de grootste wereldsterren hier maar al te graag. Voorbeelden zijn Ahoy, de Ziggo Dome en Heineken Music Hall. Dit zijn allemaal zalen die bekend staan om het goede geluid en de prima sfeer. Voor de artiesten die zelfs dit nog te klein vinden, is er nog de mogelijkheid om in bijvoorbeeld de Arena, de Kuip of het Gelredome op te treden. Dit zijn allemaal stadions waar ontzettend veel bezoekers tegelijk in kunnen.

Om inspiratie op te doen voor je volgende concert kun je voldoende concertagenda’s afstruinen. Deze geven je een goed overzicht van wat er de komende tijd te doen is op muzikaal gebied door het hele land heen. Je kun ook nog eens zoeken op muziek die je leuk vindt of op bepaalde locaties dicht bij je in de buurt.