De top 5 mythes over succes in de muziekwereld

Net zoals in in vele bedrijfstakken gelden er voor de muziekindustrie ongeschreven regels met betrekking tot succes. Dat het niet makkelijk is door te breken staat als een paal boven water. De grootste sterren ter aarde hebben miljoenen fans waarvan er veel precies hetzelfde doel hebben of ooit gehad hebben als zij. Dit doel is door te breken met eigen muziek en zo een wereldster te worden. Een aantal factoren die van belang zijn om een goede kans te hebben dit te bereiken gelden voor iedereen, maar er zijn ook meerdere mythes waar weinig tot niets van waar is, zoals de volgende.

Je moet alles kunnen

Juist het tegendeel van deze bewering is vaak waar. Als je in een soort muziek of bepaalde act uitblinkt, zijn je kansen hier veel groter. Daarom heeft het meer zin je hierin te verdiepen dan alles een keer te proberen.

Als je de juiste mensen kent zul je al je doelen bereiken

Was het maar zo’n feest. Je kunt nog zoveel mensen kennen, als je talent niet toereikend is zul je het niet halen. Pas als je goed genoeg bent het voor elkaar te krijgen wordt het interessant te gaan netwerken, zoals met de JackpotCity app.

Van succes leer je veel

Het zijn juist je fouten waar je beter van wordt. Eenmaal aan de top zullen dingen anders gaan en gaan mensen je anders benaderen. Dit gebeurd voor deze tijd niet, daarom leer je daar altijd meer van.

Eenmaal aan de top heb je alles wat je wil

Voor sommigen lijktsuccesss het misschien dat alle problemen over gaan terwijl je doorbreekt, dit is alles behalve het geval. Het is fijn om succes te hebben, maar het zal niet alles oplossen.

Snel naar de top gaan

Dit kan bijna niemand zonder eerst jaren geoefend, gewerkt en vooral contacten gemaakt te hebben. De grootste talenten blijven soms onontdekt, dus mits je heel veel geluk hebt is alles wat je kunt doen zo hard mogelijk werken.