De meest glamoureuze festivals van Nederland

Nederland is een land dat wereldwijd bekend staat om de vele goede festivals. Deze worden door talloze bezoekers bezocht en keren vaak jaarlijks terug op de agenda. Niet alleen het gewone publiek is gek op deze evenementen, er komen ook meerdere beroemdheden op af. Maar welke zijn nu eigenlijk de meest geliefde festivals?

Amsterdam Open Air

Dit tweedaagse festival in Amsterdam is zeer geliefd onder een breed publiek. De line-up staat erom bekend breed te zijn en ieder jaar weer te verrassen. Dit is tevens een van de redenen die het festival tot een dusdanig succes maken. De sfeer is immers uitstekend waardoor eerdere bezoekers graag nog eens terug willen keren.

Solar Weekend

Solar Weekend duurt viSolar Weekender dagen lang en bestaat ondertussen alweer een ruim decennia. Het vindt plaats in Roermond en biedt qua muziek onder andere House, Hip-Hop, Soul, Techno en pop, maar uiteraard nog veel meer. De mix van muziekstijlen maakt het op een eigen manier weer bijzonder. De prijs voor tickets, of het nu voor een dag of het hele weekend is, valt ook reuze mee vergeleken met de meeste soortgelijke festivals.

Pinkpop

Dit is het grootste festival dat Nederland rijk is. In het Limburgse Landgraaf wordt dit festival ieder jaar weer georganiseerd. Bekende artiesten komen vanuit de hele wereld om hier op te treden en een line-up met een aantal van de grootste artiesten ter aarde is eerder regel dan uitzondering. De totale duur is drie dagen en de meeste muziek is pop en rock.

Lowlands

In het Flevolandse Biddinghuizen is Lowlands een jaarlijks terugkerend festival. Een groot deel van het publiek is van mening dat dit het beste festival van Nederland is. De muziek zorgt vaak voor wat minder grote namen dan bijvoorbeeld Pinkpop, maar is daarentegen wel vaak veelzijdiger. Naast muziek wordt er op het gebied van onder andere kunst en cabaret ook het nodige georganiseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *