Concerten en festivals in Nederland

De zomer is het festivalseizoen bij uitstek. Overal ter wereld, ook in Nederland, worden in de zomermaanden allerhande grote en kleine festivals georganiseerd. Muziekliefhebbers kunnen er flink uit hun dak gaan op de tonen van echte livemuziek. Enkele tips om de zomer tot een geslaagde festivalzomer te maken:

Pinkpop

Het meest bekende festival van Nederland is ongetwijfeld Pinkpop. Dit driedaags muziekfestival wordt al sedert 1970 jaarlijks georganiseerd. Sedert 1988 wordt het festival georganiseerd op het festivalterrein Megaland in het Limburgse Landgraaf. Het festival, waar diverse muziekgenres aan bod komen, telt meerdere podia waarop verschillende artiesten uit binnen- en buitenland het beste van zichzelf geven.

Lowlands

LowlandsAls tegenhanger van het Pinkpop festival werd in 1993 voor de eerste keer het Lowlands festival georganiseerd. Al sinds deze eerste editie vindt het Lowlands festival elk jaar plaats in het Nederlandse Flevoland op het evenemententerrein Walibi Holland. Lowlands is meer dan alleen maar een muziekfestival. Het is een driedaags festival waar muziek, theaterkunsten, film en literatuur centraal staan. Dit festival onderscheidt zich van andere festivals doordat het ook een nachtprogramma heeft. Men kan er de klok rond genieten van allerhande artiesten die de festivalgangers met allerlei kunsten vermaken.

Mysteryland

Het festival Mysteryland is een dancefestival dat al sedert 1993 georganiseerd wordt. In de beginjaren werd het festival omwille van organisatorische redenen telkens op een andere plaats gehouden. In 2003 vond het festival een vaste stek: het Floriadeterrein in Vijfhuizen in de gemeente Haarlemmermeer. Dance liefhebbers kunnen er twee dagen genieten van het beste wat het elektronische muziekgenre te bieden heeft. De organisatoren zijn er bovendien trots op dat zij op een duurzame manier dit festival organiseren. Tijdens en rondom het festival wordt er bijzondere aandacht besteed aan de leefomgeving, de gemeenschap en duurzame projecten.

De festivalmicrobe te pakken? Neem dan gerust eens een kijkje op https://www.festivalagenda.info. Deze site geeft een schat aan informatie over alle festivals in Nederland met een compleet overzicht van alle data en deelnemende artiesten.