6 tips om een succesvol openluchtconcert te organiseren

Vele dingen zullen de revue passeren als je een concert wilt organiseren. Als dit dan ook nog eens buiten plaatsvindt, komt hier nog meer bij kijken. Mocht het lukken om dit te bewerkstelligen, dan zal het resultaat alleen maar leuker zijn. Het vergt wel de nodige toewijding. Denk tevens aan de volgende tips mocht je dit plan serieus overwegen.

Locatie

Misschien is dit wel de belangrijkste tip. Een juiste locatie draagt er immers toe bij dat het een spektakel wordt dat bezoekers nooit zullen vergeten. Begin daarom op tijd met het zoeken naar een geschikte plek. Dit is een van de onderdelen van de organisatie waar veel tijd in gaat zitten.

Veiligheid

Des te meer bezoekers er op je evenement afkomen, des te meer aandacht er moet besteed worden aan het garanderen van de veiligheid. Wanneer je enig idee hebt hoeveel mensen er het evenement gaan bijwonen, kun je gaan kijken hoeveel en welke beveiliging je moet gaan regelen.

Acts

Natuurlijk is dit iets wat je al helemaal serieus moet nemen. Zonder goede act of acts heb je namelijk geen goed evenement. Als het idee is om meerdere optredens te laten doen, zorg dan voor een programma met variatie, wat wel op elkaar aansluit.

Publiek

Dit hangt nauw samen met welke acts je wilt regelen. Afhankelijk daarvan zal er een bepaald soort publiek op je openluchtconcert afkomen. Bedenk goed voor wat voor soort mensen je het optreden wilt gaan plannen.

Planning

ScheduleWellicht het allerbelangrijkste van alles. Als je planning niet strak is en niet overal tijdig mee begonnen wordt, kun je het vaak wel schudden. Wees hier dan ook scherp op zodat dit het succes van je concert niet in de weg staat.

Programma

Het programma moet goed in elkaar overlopen. Laat het ene optreden het andere opvolgen in een volgorde die goed bij elkaar aansluit. Zo hoeft je publiek zich geen seconde te vervelen.